Raffaello



Salut sunt Iustin si pentru azi m-am gandit sa va arat o reteta usoare de bmboane raffaello foarte gustoasa si rapid de preparat.
  • 500 gr. lapte praf   
  • 200 gr. zahar pudra
  • 100 gr. nuca cocos
  • 200 gr. unt
  • 1 lingura mare smantana
  • migdale/fistic/miez de nuca
Se amesteca laptele praf cu zaharul, cu nuca de cocos si apoi cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei, si in final cu smantana.
Se formeaza o compozitie, la care se poate jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale sau untoasa mai adaugati lapte praf si putina nuca de cocos, daca este prea tare mai adaugati putina smanatana.  Se modeleaza bomboane in forma rotunda de aceasi marimi in interiorul carora se introduc la alegere migdale/fistic sau miez de nuca si se tavalesc prin nuca de cocos. Se pun apoi la rece, pe un platou (lasati putina distanta intre ele 1-2 cm) dupa care…Pofta buna!

Comentarii